HBM tuo markkinoille uuden venymäliuskateknologian kuitukomposiittien kestävyyden mittaamiseen

Testaus- ja mittausteknologianmarkkinajohtaja HBM tuo markkinoille uuden venymäliuska-antureiden tuotesarjan kuitukomposiittien kestävyyden ja väsymisen mittaamiseen.

Uusien materiaalien, kuten kuitukomposiittien, avulla voidaan toteuttaa kestävämpi rakenne ja samalla vähentää painoa teräkseen verrattuna mm. lentokoneissa, autoissa, veneissä, onkivavoissa, golfmailoissa ja monissa muissa vastaavissa kohteissa. Kun nämä uudet materiaalit saavuttavat suunnitellusti suorituskykynsä rajat, tavanomainen venymäliuska ei toimikaan, mikä aiheuttaa haasteita mittaustekniikalle. HBM vastaa haasteeseen kehittämänsä M-sarjan venymäliuskateknologian avulla.

Uudet venymäliuskat kestävät useampia kuormitusjaksoja suuremmalla jännitystasolla kuin tavanomaiset venymäliuskat. Esimerkiksi M-sarjan väsymisanalyyseissä saavutettiin 10 miljoonan kuormitusmuutoksen raja jännitystasolla 2000 µm/m. Käyttöikää on parannettu käyttämällä erityistä nikkelikromiseosta mittagridissä ja lasikuidulla vahvistettua fenolihartsia pohjamateriaalissa. M-sarja on saatavissa erilaisilla geometrisilla muodoilla, mittagridin pituuksilla ja lämpötilasovituksella. Yleisimmin käytettävät mallit ovat heti saatavilla.

HBM Nordic Project Engineering on paikallinen teknisten asiantuntijoiden ryhmä, jotka auttavat asiakkaita venymäliuskojen asennuksissa kuitukomposiitteihin Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa.

Related Pages

M Series Strain Gauges for High Alternating Loads
M series strain gauges can withstand temperatures from -200 to +300 °C and up to 10 million load cycles, with a high resistance to alternating loads.
Contact us Please send a message and a representative will contact you shortly.