HBM lanserer strekklapper for fiberkompositter med kort leveringstid

HBM utvider sin allerede omfattende produktportefølje av strekklapper med en ny serie for fiberkompostitter.

Nye materialer som fiberkompositter oppnår høyere ytelse enn det normale strekklapper klarer å takle, noe som medfører nye utfordringer innenfor måleteknologien. Samtidig oppnår de nye materialene en mer stabil struktur samtidig som vekten reduseres sammenlignet med bruken av stål i konstruksjoner som eksempelvis fly, biler, båter, fiskestenger og golfkøller. Med lanseringen av strekklapper i den nylig utviklede M-serien, tilbyr HBM strekklapper som er bedre egnet for fiberkompositter.

– Med lanseringen av M-serien, som er optimalisert for fiberkompositter, vil bedrifter være bedre rustet til å ta i bruk nye og mer effektive materialer. De nye strekklappene er et viktig tilskudd til vår portefølje, og utvider mulighetene HBM tilbyr innenfor måleteknologien, sier Bjarne Hauge, HBM Norge.

De nye strekklappene oppnår flere belastningssykluser på et mye høyere strekknivå sammenlignet med vanlige strekklapper. Analyser av levetiden for M-serien nådde for eksempel ti millioner lastsykluser ved et belastningsnivå på 2000µm/m. Levetiden, som beskrevet av S-N-kurven, ble forbedret ved å bruke en spesiell nikkel- og kromlegering for målegitter og glassfiberforsterket fenolharpiks i bærefolien.

M-serien fås med forskjellige geometrier, målegitterlengder og temperatur-utvidelseskoeffisienter. De mest populære modellene er tilgjengelige fra lager umiddelbart.

HBM Nordic Project Engineering, et lokalt team av ingeniører spesialisert på installasjon av strekklapper, er tilgjengelig for å bistå kunder i Norge, Sverige, Danmark og Finland med installasjoner av det nye produktet på fiberkompositter.

Related Pages

M Series Strain Gauges for High Alternating Loads
M series strain gauges can withstand temperatures from -200 to +300 °C and up to 10 million load cycles, with a high resistance to alternating loads.
Contact us Please send a message and a representative will contact you shortly.