New, Legal-For-Trade Weighing Terminal With PROFINET, EtherNet/IP and PROFIBUS

I samband med industrimässorna i Malmö 29-30 mars presenterar test- och mätteknikföretaget HBM WTX120, en ny vägningsterminal som motsvarar lagkraven för kommersiell vägning (legal-for-trade).

Den nya vägningsterminalen är enkel att koppla upp mot industriella styr- och kontrollsystem genom moderna kommunikationsstandarder som PROFINET, EtherNet/IP och PROFIBUS. Den är designad med ett användarvänligt gränssnitt så som stora knappar och en upplyst skärm. Därmed uppfyller nya WTX120 kraven från tillverkare av maskiner för processvägning, fyllning och sortering inom exempelvis livsmedels-, förpacknings- och läkemedelsindustrin.

HBM ställer ut i monter C3 på Process Syd under Industrimässorna i Malmö. I montern visas, förutom nya WTX120, även demomodeller i form av en checkweigher för kontrollvägning med lastcell och programvara från HBM och en fyllningsmaskin, som inkluderar den analoga lastcellen PW4M.

 Vi ser fram emot att för första gången i Norden få visa upp den nya vägningsterminalen på Industrimässorna, säger Joachim Lehnert på HBM. Nya WTX120 uppfyller inte bara höga tekniska krav från t ex livsmedelsindustrin, så som funktioner för dynamisk fyllning och dosering och de högsta upplösningarna. Den är också väldigt enkel att använda tack vare anslutning till standarder för styr- och kontrollsystem och användarvänlig skärm och knappar.

WTX120 kan kalibreras på plats, utan att ytterligare verktyg behövs. Den är lätt att montera på standardskenor och kan enkelt startas upp på plats eller hanteras på distans med hjälp av vägningsprogramvaran PanelX.

Alla analoga lastceller baserade på trådtöjningsgivare kan anslutas till WTX120. Med sin maximala upplösning på 30,000d (legal-for-trade: 10,000e) uppfyller WTX120 både tekniska och juridiska behov.

Om HBM Test and Measurement

HBM (Hottinger Baldwin Messtechnik) är teknik- och marknadsledare inom vägningsteknik, test och mät. Företaget grundades i Tyskland 1950 och idag omfattar produktprogrammet hela mätkedjan, från virtuella till fysiska tester och provningar. HBM har produktionsanläggningar i Tyskland, USA och Kina och är representerat i över 80 länder över hela världen. I Norden har HBM kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark och välkända kunder inom bland annat fordons-, elektronik-, process- och livsmedelsindustrin samt offshore och kraft- och energisektorn. Läs mer på: www.hbm.com

Följ HBM på LinkedIn